Ustream

Júniusban váltam el a NetGRAL -tól, és 6 szép – hosszú évtől. A nyár úgy telt, hogy munkát kerestem és igyekeztünk minden fillért beosztani. A nyaralás természetesen így nem volt megoldható, és egész szép kis adósságokat sikerült felhalmoznunk. Nyáron, válság idején munkát találni nem egyszerű. Rengeteg helyen voltam interview -n, volt olyan is, ahol először pszichiáternél kellett Roschach pacákat méregetni, és olyan is, ahol ír és skót vezetőkkel beszélgettem.

A motivációs levelekben, és leginkább magamban, legbelül azt fogalmaztam meg célként, hogy olyan munkahelyet keresek, ami lehetőleg nemzetközi, egy piacvezető terméket fejleszt, a legmodernebb technológiákat alkalmazza és kutatja, profi szakemberek vesznek körül, lehetővé teszi hogy Alma termékekkel dolgozhassam, nagyrészt szabad kezet ad, hogy megvalósíthassam az elképzeléseimet és nem mellékesen stabil bevételt biztosít.

A munkakeresésem közben felötlött bennem az is, hogy lehetnék akár szabadúszó is, ennek minden előnyével és nyűgével, de nyáron a beeső munkákból sem volt annyi hogy ki tudják egyensúlyozni a kiadásainkat. Két cég volt emítésre méltó, ahol úgy tűnt, jól érezném magam: LogMeIn és EPAM. A LogMeIn -nél PM -et kerestek, és oda túlképzettnek véltek, az EPAM -nál angol Pre Sales -t kerestek, aminek viszont az Angol nyelv éles üzleti helyzetekben való használatának hiánya miatt nem feleltem meg.

És akkor fókuszba került a USTREAM. Nemzetközi, piacvezető termék, modern technológiák, profi szakemberek, Alma, …

A két amerikai és a magyar alapítóval interview -ztunk külön külön, és végül szeptember eleje óta van állásom, tudni illik Manager of Architects lettem.

A cég terméke az élő videó adás interneten keresztül. Ez egyszerűsítve annyit tesz, hogy ingyenesen elérhető teszünk egy olyan technológiát, amivel bárki egy webkamerával, vagy telefonon élő adást szerkeszthet (kiegészítő lehetőségekkel mint videók bevágása, szavazás, feliratok, …) és ezeket az adásokat egyszerre korlátlan számú néző nézheti. Lehet ez sportmérkőzés, buli, tüntetés, kiskutyák játszadozása vagy bármilyen egyéb esemény. Próbáld ki, jó móka: http://ustream.tv

A cég a szilikon völgyben – Mountain View -ban székel (ahol a Google is), remélhetőleg az erős szomszédság megteszi majd a hatását… A cég több mint 50 embert foglalkoztat jelenleg, de igen erős  növekedésben vagyunk, hogy fővezérünket idézzem “Emisz, Isten hozott a szilikonvölgy leggyorsabban fejlődő cégében!”. Az időeltolódás 9 óra, ami sajnos erős kihatással van a munkaidőnkre, lévén hogy gyakran kell megbeszéléseket folytatni olyankor amikor ott is ébren vannak…

Kinn zajlik a hírességek élő internet adásra rábeszélése (Jacksont is nálunk temették, és Schwarzi meg Barack is szokott élőzni, a minap pedig élőben beszélgethettünk Ashton Kutsherrel aki lelkes felhasználónk). A hírességek netre varázslása mellett a tervezés egy részét is kinn végzik, idehaza pedig a technikai megvalósítás, és fejlesztések folynak.

Ennek az itthoni csapatnak a technikai vezetője lettem.

Az irodáink remek helyen, a Graphisoft parkban találhatóak. A Duna az épülettől kb 20 m -re folyik, gondolkodni időnként kiülök a lépcsőkre, mólóra, nagyon kellemes így ősszel…