A remek családi  szombati összejövetel egy fergeteges gokartozással zárult. Mivel Tomi nagy versenyautó rajongó, Szilárd utánanézett a lehetőségeknek és kiderült, hogy a környék legnagyobb fedettpályás gokart pályája itt van mellettünk az Eurocenterben.

Az éjfélig nyitva tartó pályán egyszerre maximum 6 autó versenyezhet.  Mi 4 -en indultunk: Tomi junior kategóriában, Abigél, Szilárd és én pedig 160 ccm -s Hondákkal. A 200 ccm -re megfelelő szintidővel lehet kvalifikálni, mi ezt az első futamon éppenhogycsak nem értük el.

Egy futam felnőtteknek 1990Ft -ba kerül, és 8 percig tart. Indulás előtt felvettük a tűzvédő maszkot és a sisakot, valamint egy csinos versenykabátot. Az autó nagyon kényelmes. Tartottam tőle, hogy szokatlan lesz az egyik láb gáz, másik láb fék leosztás, de azonnal belejön az ember fia. Váltó nincs, ezért kicsit gyengének tűnik a gyorsulás, amúgy a sebesség élmény a kanyarokban fergeteges :)

Én óvatosan kezdtem, így Szilárd azonnal megelőzött, és nem is sikerült befognom végig, pedig két kanyart érzékelhetően gyengébben vett mint én, itt párszor jól meg is löktem :) Az időmérő rendszer nagyon profi, minden autót külön kijelez egy nagy tábla, és a végén nyomtatva megkaptuk a futam statisztikáit, eredményeit.

Bár nem dodgemek, lehet a kocsikkal ütközni, jól körbe vannak védve, és a pálya is… Egyszer integetés vétsége miatt ki is csapódtam mint a forralt aludttej. A pálya lefoglalható időre is, van csendes rész is, ahol le lehet ülni beszélgetni, akár céges rendezvények helyszíne is lehetne.

Valószínűleg visszatérünk még a témára.

Szabolcs

Szabolcs

Szilárd

Szilárd

Abigél

Abigél

http://www.eurocenter.gokart.hu/