Drága Kislányom!

3 éve, délután 15:10 -kor születtél meg, és azóta nem tudom elképzelni, hogy is létezhetett a világ nélküled :)

Az első születésnapodon kezdtél el járni, és azóta szereted az autókat. Ma is a kedvenceid a kis matchboxok, és minden ami gurul. Vannak vonataid, köztük néhányan Thomas famíliából.

Minden reggel mosolyogva ébredsz mellettünk, és azzal kezded a napot, hogy megiszol 1 – 2 bögre cikória kávét vagy tejecskét, majd rohansz ki az autóidhoz. Sokszor arra kérsz  minket, építsünk neked autópályát, olyat, amiben sok kereszteződés van. Szívesen készítünk alagutakat és garázsokat is a megfáradt járműveknek. Időnként van egy – két kedvenced, akik veled alhatnak.

Ha valahová elindulunk, sose felejted el a kis kosárkádat, amiben gondosan csomagolsz egy fényképezőgépet, kis telefont, a Nesszit (Ákos-tati hozta Skóciából), a kis kendőcskédet, és még ami éppen aktuális kedvenced. Amikor elindulunk megkérdezed hogy nem felejtettem -e el kulcsot hozni az autóhoz, kapuhoz. Nagyon szeretsz autóval utazni a te kis trónszékedben, mindig figyelmeztetsz, hogy jól kösselek be. Ha délután nyűgös vagy, csak az autóban tudsz elaludni.

Imádod a szereplést, és a vendégeket. Ha Talpas ugat, tudod hogy érkezett valaki, és rohansz elbújni a függöny mögé. Kis kuncogásokkal jelzed hogy hol is vagy :) Szeretsz szoknyákat válogatni, és pörgős szoknyában táncot lejteni. Ilyenkor gyakran felveszed az Ani-mamitól kapott tündér szárnyacskádat, és egy varázspálcával mindenkit elvarázsolsz. Gyönyörűen táncolsz!

Időnként hihetetlennek tűnik, hogy mitől van energiád, nagyon keveset eszel. Talán a sok sok figyelemenergia amit tőlünk és másoktól kapsz – táplál. Nem eszel összekevert ételeket, csak mindent magában, külön külön. Pl. megeszed a tésztát és utána a tejfölt. Nagyi bevetette a mese trükköt, vagyis mesenézés közben, amikor nem figyelsz másra sok mindent meg tudsz enni, amit amúgy nem.

Szereted ha mesélünk neked, de erre sajnos nincs mindig időnk, ilyenkor a szarvasos DVD tartóból választasz mesét. Folyton változik az ízlésed, és amit nem akarsz nézni, abban emlegetni kezded hogy milyen csúnyaság van. Pl. a Horton -ban a csúnya madár, a Pán Péterben a Hook kapitány, a Nemo -ban a búvár, az Aladdin -ban Jaffar, a Hamupipőkében az hogy szétcincálják a ruháját, a Bambiban a vadász és a tűz, a Kis hableányban az apukája, … Mostanában a Misi Mókus kalandjait várod, Pom Pom -ot is szereted és a Dr. Bubót is kéred időnként.

Örökmozgó vagy és nagyon ügyes. Helyből 94 cm -t ugrasz, és magasról sem félsz leugrani, ha ott vagyok hogy elkapjalak. Úszógumival és karúszóval mély vízben is ficánkolsz és már tudsz labdát pattogtatni.

Gyakran énekelgetsz, mostanában a “szavannák, fekete nők” a kedvenc slágered. Szereted a térképeket, és világ rendszerezését. Lelkesen tanulod a növények – fák neveit, az autómárkákat már rég kívülről fújod. Szeretsz kirándulni, sziklát mászni, erdőt járni. Nagyon szépen, választékosan beszélsz, időnként lelkesen mesélsz az autóidnak is.

Amikor este elfáradsz szófogadóan indulsz fogat mosni, szereted kipróbálni a mi fogkrémünket is… Egy mese után általában el szoktál aludni, de elalvás előtt egész sereg holmit igényelsz magad mellett. Kellenek a “csíkos mamák” (Geni régi pizsamái), a kendőcskéd, a párnád, a Nesszi, Éva, egy kisautó, … Előfordul hogy azt kéred, fogjuk a kezed elalváskor. Ezt a negyed órát mindig szívesen töltjük veled.

3 éves lettél. A SONY alapítója szerint már megkaptad a legfontosabb útravalódat, most már csak ügyesen kell kamatoztatnod. Isten éltessen kincsem!