Arra tanítottak, hogy ne használd személyes örömödre azokat a dolgokat, amik igenis a személyes örömszerzésre valók ! És természetesnek tartod ezt a nyilvánvaló ellentmondást, de nem tudod, mihez kezdj a következtetéssel. Így hát úgy döntesz, hogy ha szeretkezés előtt és után bűntudatot érzel amiért jól érezted magad, az némiképp rendbehozza a dolgokat.

Olyan ez, mint annak a népszerű énekesnőnek az esete, akit mindannyian ismertek, de akit nem akarok itt megnevezni, és aki dollármilliókat keresett a dalaival. Amikor felkérték, hogy beszéljen elképesztő sikeréről és a gazdagságról, amit a mestersége hozott neki, ezt válaszolta: „Majdhogynem bűntudatom van, amiért annyira szeretek énekelni.”
Világos, hogy mi következik mindebből. Ha szeretsz csinálni valamit, nem jó, ha egyúttal megfizetnek érte. A legtöbb ember azért kap pénzt, mert valami olyant csinál, amit gyűlöl, de legalábbis nehéz munkátvégez és közben lehetőleg rosszul érzi magát.
Szóval, ez a világ üzenete: ha nem okoz örömöt, akkor élvezheted.


Nos, hadd örvendeztesselek meg: nyugodtan szeretheted a szexet. Az is rendjén való, ha szereted önmagad. Ez voltaképpen egyenesen kötelező.

Az viszont nem szolgálja a javadat, ha a szexualitás rabjává válsz (ahogyan ez más szenvedélyekre is igaz). De ha szereted, az teljességgel rendjén való. Mondd csak el naponta tízszer:

SZERETEM A SZEXET

És ezt is:

SZERETEM A PÉNZT

Akarsz valami vadabbat is ? Akkor próbáld elmondani tízszer:

SZERETEM ÖNMAGAM

És akad még egy és más, amit nem szabadna szeretned. Gyakorold a szeretetüket:

HATALOM

DICSŐSÉG

HÍRNÉV

SIKER

GYŐZELEM

Legyen még több is ? Akkor kísérletezz az alábbiakkal is. Ha ezeket szereted, akkor aztán érezhetsz bűntudatot.

MÁSOK HÍZELGÉSE

JOBBNAK LENNI

TÖBBEL RENDELKEZNI

TUDNI, HOGY MIKÉNT

TUDNI, HOGY MIÉRT

Elég ennyi ? Állj ! Van még itt egy utolsó bűn. Át kell érezned a végső bűnt, ha úgy érzed, hogy:

ISMERED ISTENT

Hát nem érdekes ? Egész életedben azt tanultad, hogy bűntudatot kell ébreszteniük

MINDAZOKNAK A DOLGOKNAK, AMIKRE A LEGINKÁBB VÁGYSZ.

De bizony mondom néked: szeresd, szeresd és szeresd mindazt, amit kívánsz, mert a szeretet elérhetővé fogja tenni számodra. Ha szereted mindezt, akkor az életet szereted.

Amikor kijelented, hogy kívánod őket, egyúttal kijelented, hogy igényt tartasz mindarra a jóra, amit az élet felkínál neked.

Így hát válaszd a szexet, amennyit csak kaphatsz. És válaszd a hatalmat, amennyit csak el tudsz érni. És válaszd a hírnevet, amennyire csak szert tudsz tenni. És válaszd a győzelmet, amennyi győzelmet aratni tudsz.

De a szexet ne a szerelem helyett válaszd, hanem annak betetőzéseként. És a hatalmat ne valakik fölött, hanem valakikkel gyakorold. És a hírnevet ne önmagáért keresd, hanem mint a célhoz vezető utat. És a sikert ne mások ellenében próbáld elérni, hanem tekintsd eszköznek, amellyel másokon segíthetsz. És ne próbálj győzni minden áron, győzelmednek ne a többiek fizessék meg az árát, sőt azon legyél, hogy mások is nyerjenek rajta.

Fogadd csak el a hízelgőket és azok dicsérő szavait, de légy a tudatában, hogy őket is el kell halmoznod hízelgésekkel, és ne habozz megtenni.

Gyerünk, légy jobb, de ne másoknál, hanem jobb, mint amilyen korábban voltál.

Akard, hogy több legyen, de csak azért, hogy többet adhass.

És akard tudni „hogyan és miért”, avégett, hogy mindenkivel megoszthasd a tudásod.

Minden eszközzel azon légy, hogy MEGISMERD ISTENT. Tulajdonképpen ez legyen az ELSŐ, a többi majd ebből következik.

Egész életedben azt tanultad, hogy jobb adni mint kapni. De nem adhatsz, ha nincs mit.