Csenge csini

Csenge csini

Milyen most a Csenge? Sőt A Csenge, ahogy őfelsége nevezi magát :)

Röviden összefoglalva egy hihetetlenül tudatos energiagombóc lett a kis csimaszból. Minden rezdülésünket, a környezet legapróbb változását is lereagálja. Folyamatosan beszél, rendkívül meglepő összefüggéseket tár fel, csak tanulni tudunk tőle.

Egyre nehezebb viszont bármit elérni nála, amihez nincs kedve. Ha megmakacsolja magát, még a nagyszülőknek sem megy a meggyőzés. Mostanában pl. öltözni nem akar. Annyira nem, hogy legszívesebben meztelenül rohangál a lakásban egy egy pisi incidens után. A nem öltözés evolúciója:

  1. Csenge, segítesz apának felöltözni?
  2. Csenge, segítesz apának felöltözni, vagy öltöztesselek fel erőszakkal?
  3. Csenge, kérlek öltözz fel, nagyon szeretném. Nem szeretnék erőszakot mímelve fél órán át rohangálni utánad.
  4. Nézd csak, te lehetsz a tündérke! Ezt a szép szoknyát csak akkor lehet felvenni, ha már van rajtad bugyi, body és harisnya…
  5. Táncolhatunk, de nem meztelenül. Jó, jó, leszek a herceg, ha te nem meztelen hercegnő vagy.

Van amikor egyik sem segít, és mondjuk sietni kell valahová. Közelharcban nem vagyok rossz, aikidó órákat is vettem, de ezek a meccsek kétesélyesek… Miután rajta van a ruha, még mindig eszébe juthat hogy neki melege van (amit el is hiszek ilyen csata után), és le kell tépni mindent. A body jól ki van találva, erősek a gombjai, a többi ruhaneműt simán letépi. Ekkor jön az, hogy kinyitom az ajtót, vagy kiviszem a hidegbe lehűlni.

Érdekes amúgy a gyermek hőérzékelése. Valószínűleg tőlem örökölte, hogy sokkal kisebb külső hőmérsékletben is jól érzi magát, nem vonatkoztatható rá az a szabályszerűség, hogy a gyereken legyen mindig egy réteggel több ruha mint rajtunk. Ha ez a szabály igaz, a Geni a gyerek :)

A szoknya most a fő motiváló tényező. Főleg ha pörgős, csillogós, hercegnős :) Gyakran táncolunk együtt Csajkovszkij vagy Wagner örök dallamaira.

Cipőben szerencsére még nem vagyunk válogatósak, a sapka viszont már számít. Autóban vagy kint is előfordul hogy melege van, ilyenkor nem könnyű elég kreatívnak lenni :)