Az ezüst kolloiddal a köldökcsonk tisztítása kapcsán ismerkedtünk meg. Ágiék az óvatos betadin kenegetést ajánlották a védőnők által favorizált hexaklorofen hintőpor helyett, tekintve hogy az utóbbi veszélyes idegméreg… (lásd pl: http://mediris.mgyk.hu/?C=CD&CID=13188 – “Újszülöttek, csecsemők bőrén keresztül a hexaklorofen oly mértékű
felszívódását írták le, amely agyléziót, esetenként fatalis kimenetelű
agyléziót okozott.”)

Szóval a bolt ahol a PI vizet vásároljuk, forgalmaz ezüst kolloidot is, és mivel kiváncsi természetű vagyok, kicsit utána kutattam neten, és a meggyőző mennyiségű pozitív, valamint a negatív javaslatok teljes hiánya miatt elkezdtük használni Csenge köldökének kezelésére. A csonk minden probléma nélkül kb. a 3 nap leesett, és a köldök seb is igen hamar meggyógyult. Az internetes kutatásom eredményeit a tovább -ra kattintva olvashatod:

Különböző internetes forrásokból, a legtöbbet idézett internetes forrás (amely részletezi az otthon elkészíthető ezüst kolloid módszereit is): http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/kolloid.html

Mi ez és mire jó?
A jó minõségû elektrolízises ezüstkolloid víz átlátszó vagy sötét-piros, pozitív töltésû ezüst ionokat (ezek nemkívánatosak) és 1 – 10 nanométeres (10 – 100 angström) negatív töltésü ezüst-részecskéket (ezek a kívánatosak) tartalmaz desztillált vízben, amik sohasem üllepednek le, állandó Brown-mozgásban vannak. Orvostudományilag bizonyított, hogy az ilyen kolloid szemcseméretû ezüst rendkívül hatásos baktérium, vírus, mikróba pusztító. Egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes pusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et. (forrás: Science Digest magazin, 1978 március) Dr. Robert O. Becker jelentése szerint ezenkívül igen hatásos csont-regeneráló is, 50%-nál is gyorsabb csontgyógyulást eredményezve, továbbá elõsegíti a bõr és más finom szövetek újraképzõdését, ráadásul sterilen is tartja azokat. Az USA-ban azóta a sebészeti és az égéskezelõ klinikák 70 %-ánál alkalmaznak ezüstöt. Dr. Gary Smith szerint a kolloid ezüst (ami kis mennyiségben a növényi táplálékokban is jelenvan), nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében. Számos írás számol be a kolloid ezüst más gyógyító hatásáról is, többnyire fertõzõ, vagy vírusos betegségeknél, pl AIDS, herpesz, gombásodás, candida, szifilisz, õzkullancs okozta Lyme-betegség stb ellen igen hatásos, de még a rák ellen is sikeresnek bizonyult.
Dr. Björn Nordenström, a svéd Karolinska Institute-nál ezzel kezelt rákbetegek gyógyulásáról számolt be. Azt állítja, hogy ez egy roppant egyszerû kezelés és gyors gyógyulást eredményezett azoknál, akiket más orvosok reménytelennek tartottak.

Az ezüst egy erős, természetes profilaktikus / antibiotikus szer, melyet évezredek óta használnak az emberek, anélkül, hogy bármiféle mellékhatása lenne. A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetben olyan, mintha egy kiválóan működő második immunrendszer volna bennünk.

A homeopátiában a legfontosabb szerek egyike – szédülés, kötőhártya gyulladás, a fejbőr viszketése, hasgörcs, puffadás, fejfájásra ha az félelemre vagy idegességre vezethető vissza.

Hogyan hat?
Az ezüst kolloid hatástalanítja azt az enzimet, amit az egysejtű baktériumok, gombák és vírusok használnak anyagcseréjük során. Az antibiotikumoktól eltérően nincs ismeretünk rezisztens törzs kialakulásáról. Valójában az antibiotikumok a baktériumoknak és gombáknak csak körülbelül tucatnyi formája ellen hatnak a vírusok ellen pedig egyáltalán nem. Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha kolloid ezüst akár csak apró nyomokban is jelen van. A Silver Institute kutatásai is azt támasztják alá, hogy az ezüst kolloid több mint 650 kórokozó ellen hatásos. A tesztek azt igazolják, az ezüstnek a vékonybélben történő magas felszívódása miatt, hogy a vastagbélben élő szervezetbarát baktériumokat ez nem érinti. Az ezüst segíti a magzat fejlődését, növekedését, egészségesebbé teszi, megkönnyíti a szülést és a lábadozást. Laboratóriumi tesztek igazolják, hogy minden baktérium, vírus és egysejtű gomba elpusztul hat perces érintkezés után. Minél több ezüst van a szervezetben, ez az érintkezés annál gyakoribb és gyorsabb lesz.

Fogyasztható mennyiség
1940-ben R. A. Kehoe mérései szerint az akkori napi átlagos zöldségek, gyümölcsök ezüst tartalma 50 – 100 mikrogramm volt. Az 1992-es Earth Summit Report szerint az USA-ban a talaj ásványi anyag tartalma 85%-al csökkent az utóbbi 100 évben. Mivel ez az ezüstkolloid kis mennyiségben szükséges a szervezet számára, sokakban felmerülhet a pótlás jelentõsége. Napi maximum 50 mikrogramm pótlás engedhetõ meg Peter A. Lindemann szerint. Nem lehet étellel, itallal, ivóvízzel keverni. Ez a mennyiség kb 2 teáskanálnyi ezüstkolloid vízben van, ha az 5ppm koncentrációjú. Ha 10 ppm-es, akkor egy teáskanálnyiban. Ennél többet fogyasztani Lindemann szerint csak egy-két napig tanácsos, terápiás kezelésként, akkoris éhgyomorra maximum 4 teáskanálnyit (5ppm) és utána szünetet kell tartani.

Milyen tünetek esetén alkalmazható?
Megfázás, influenza, nátha, köhögés, torok-, arcüreg-, tüdőgyulladás, hörghurut esetén kíválóan alkalmazható. Az Ezüst Kolloid nagy segítséget nyújt torokgyulladásnál, elbánik a legjellemzőbb gombafajtákkal is, mint a hüvely-, körömágy-, láb-, tenyér-, bőrgombásodás, vagy szájpenész. Az Ezüst Kolloid felgyorsítja a hámsérülések, sebek, égési sérülések, fagyások gyógyulását is. Elpusztítja a baktériumokat, ezzel egyidőben úgy felgyorsítja a hámsejtek regenerálódását, hogy nem marad heg. Az Ezüst Kolloid különösen ajánlott azoknak, akiknek a szervezete legyengült, gyakran betegszenek meg, vagy krónikus fáradtságra panaszkodnak. Sokan tapasztalták energiaszintjük emelkedését, anyagcseréjük és emésztésük javulását, csupán napi egy teáskanálnyi Ezüst Kolloid fogyasztása után. Többen igazolják, hogy az Ezüst Kolloid élesíti az elmét is.

Fogyasztható mennyiség
Napi maximum 50 mikrogramm pótlás engedhetõ meg Peter A. Lindemann szerint. Nem lehet étellel, itallal, ivóvízzel keverni. Ez a mennyiség kb 2 teáskanálnyi ezüstkolloid vízben van, ha az 5 ppm koncentrációjú. Ha 10 ppm-es, akkor egy teáskanálnyiban. Ennél többet fogyasztani Lindemann szerint csak egy-két napig tanácsos, terápiás kezelésként, akkoris éhgyomorra maximum 4 teáskanálnyit (5 ppm) és utána szünetet kell tartani.