Az alábbi recept több év tapasztalata során finomodott.  Az így készült bodzaszörp sokáig eláll, és kb. 1:10 arányban hígítandó fogyasztás előtt.

12 liter vízbe kb. 200 virág kell.
Ráöntöttem 12 kg cukrot, kb. 140g citromsavat, meg 5g aszkorbin savat (C vitamin! – enélkül egy idő után zavarossá válik a szörp).
5 napig állt így ez a keverék, naponta egyszer megkevergettem a leülepedett cukrot.
Lemerítettem a virágokat, ezután már csak palackozás volt hátra. A szűrést a nagyon sűrű kis teás szűrővel csináltam, bár egy géz vagy pelenka jobb lett volna.
(Hasznos lenne merőkanál helyett egy gumicső…)
Színültig töltöttem a műanyag ásványvizes palackokat, és a tetejükre szalicilt szórtam, majd összenyomtam úgy a palackot, hogy a szörp szintje majdnem kicsordult, így csavartam rá a kupakot.

Később kipróbáltam az ezüst kolloidot is, remekül bevált tartósítószerként.

Frissebb recept: Bodzaszörp egyszerűen, 10 lépésben