Lány a virtuális szobában - http://www.oyonale.com

Lány a virtuális szobában - http://www.oyonale.com

Sok sok éve már, hogy megjelent fejemben ez a gondolat, és a vicces találmányok rovatba most végre le is írom (stipi stopi, levédtem :)

Szóval van ez a hiszti a filmek másolása körül. Nem lenne hiszti, ha a filmeket nem lehetne lemásolni, vagy csak rettentő bonyolultan, mint pl. a pénzt. A találmányomnak van néhány olyan pontja, amit részleteiben még ki kell majd dolgozni, de a lényeg a következő:

Ismerünk már olyan molekulákat, melyek különböző látási és hallási hallucinációkat okoznak. Egy kis továbbfejlesztéssel megalkothatnánk a rövid hatású, célzott hallucinációt kiváltó anyagot.

Egy – egy ilyen molekula 1-2 másodpercre egy film részletének hallucinációját okozhatná. A hordozó egy pasztilla lenne, benne hosszú, mikrotubulus szerkezet, melyből a médiamolekulák egyenként tudnak csak kijönni egy miniatűr nyíláson. A filmnézés annyiból állana, hogy bekapunk egy pasztillát és elkezdjük szopogatni. A stop vagy pause pedig hogy kivesszük a szánkból. Ha véletlenül lenyelnénk a pasztillát, akkor sajnos végig kell néznünk a filmet egyszerre. Persze lehetne kapni Eject pasztillát is, amit ilyenkor a film után küldhetnénk és végérvényesen leállítanánk a filmet, mert közbejött valami…

Mivel nem érzékszervek révén, hanem közvetlenül a feldolgozó központ stimulálása révén éri el a hatást, rendkívül élethű, minden érzékszerv ingerlésének utánzását lehetővé tévő alkotások születhetnek. Az igazi tér és összhatás!

A drága vegyi üzemekben történő sokszorosítást otthoni környezetben lehetetlen megismételni, az alkotás egyedülálló és könnyen szállítható.

Ha minden ilyen könnyen megoldható lenne… (unatkoznék) :)