Csenge egyre jobban élvezi az alkotó, kézműves tevékenységeket. Meglepően jól rajzol, fest, és gyurmázik. Kipróbáltunk már néhány gyurma típust, de ez a sóliszt gyurma eddig mindegyiknél jobb. Geni találta a receptjét, és ő is főzte meg, én meg nem győztem csodálkozni a végeredményen. A sóliszt gyurma fehér színű, és nagyon sós (sónyaló hajlamú gyermekek – mint amilyen Csenge – előszeretettel nyalogatják kézműveskedés közben).

Nagyon jól formálható, és lassan szárad ki – ráadásul vízzel regenerálható, bár az elkészítése is olyan egyszerű, hogy bármikor készíthetünk újat. Elvileg a végeredmények kisüthetőek, fixálhatóak, festhetőek, de ezt még nem próbáltuk.

A recept:

  • 1 pohár liszt
  • 1/2 pohár só
  • 1 kiskanál borkősav
  • 1 pohár hideg víz
  • 1 kanál olaj

Keverjük össze az összetevőket, majd kis lángon, állandó kevergetés mellett melegítsük a masszát. Néhány perc alatt össze fog állni 1 labdává az egész.

Ennyi! Kezdődhet a játék!