Mit is mondhatnék Anyának az ünnepségen? A tanítónénik kérték, hogy szedjünk össze néhány gondolatot. Nekem ezek jutottak eszembe:

Az Anya egy csillag, aki táncol az égen. Nekem Anya egy felbecsülhetetlen kincs. Anya olyan, mint egy álom. Mikor rossz vagyok kiabál velem, de nem azért mert nem szeret, hanem azért mert szeret. Tündérmesét olvas Nekem. Anya a legfontosabb Nekem, mert annnyira szeretem, hogy elmondani sem tudom. Ha baj van, az életét is feláldozná értem. Szokott Velem játszani. Olyan, mint egy virág, ha szomorú, akkor hullanak a szirmai és ha szomorú akkor az olyan Nekem, mintha nem élnék. Imádom Anyát. Ő a család védelmezője. Ha Ő nem lenne Én lelkileg sem léteznék. Any a legmegértőbb ember a világon. Egy ragasztó, aki összetartja a családot. Nála szebb nincs a világon. Neki Én egy cica vagyok, tudja, hogy szeretem az állatokat és legjobban a cicát. Milliószor, de talán végtelenszer szeretem.

Végül ezt a fogalmazást olvastam fel Anyának az ünnepségen:

ÉDESANYÁM

Te vagy a család védelmezője. Ha nem lennél Én lelkileg sem léteznék. Te vagy a legmegértőbb ember a világon. Mosol, főzől, takarítol. Ragasztóként tartod össze a családot. Olyan vagy, mint egy álom. Te vagy Nekem a legfontosabb, mert annyira szeretlek.

Cicukád