A város szívében dolgozva minden nap délben a bőség zavarától kűzdve tipródunk.

A környéken minden kis utca, pince, sugárút hemzseg a legkülönbözőbb etetőhelyektől. Éhes csordaként általában rá rá cuppanunk egyikre, és amíg nagyot nem csalódunk, maradunk is ott.

Jártunk így a “görög” -el, ahol 900 Ft -ért bármennyit lehetett a tányérra pakolni – itt főleg húsételek voltak.  A pénteki húsmentes napot sokáig a Luigi -ben ütöttük el, ahol nagyon finom volt a rántott sajt, persze a konda kevésbé bigott tagjai is megtalálták a számításukat.

Bodzavirág

A nevesebb teraszos éttermek menüje is vonzó kínálatot jelent, és néhány nemzetközi gyorsétterem is gyakori célpontunk. Az indiai, a török és legújabban a mexikói is kínál olyan csemegéket, melyekre időnként rámozdulunk.

Utóbbi időben a “salátás” a kedvencünk – egy nagyon pici hely, ahol csak nagyonegészségeszöldségeseket lehet enni. A zöldek frissek, az egytálak nagyon egyben vannak, törzsvendégek lettünk. A címét nem árulhatom el, mert nem fogunk elférni ha más is odajár :)

Régi kedvencünk az “üveg” volt, de egyre gyengébb minőségével elüldözött minket. Ma viszont valahogy eszembe jutott hogy megnézem hogy is vannak. A hely teljesen átalakult, “bodza” lett a neve. És nem csak a neve. Kapható bodzaszörp, bozás süti, bodzaméz, és így tovább.

 A hely nem csak nevében lett új, teljesen átalakították. Először is jóval több az asztal, és sokkal áttekinthetőbb a krétával írt menü. Az ételek neve vidám, az ízek pedig rendben vannak. Egy málnalevest ettem tökfőzelékkel és hozzá egy remek bodzaszörpöt hörpöltem melybe friss mentalevél volt törve, citromkarikákkal és szőlővel. I’ll be back!